HIT THE STAGE#36 | Sachli Gholamalizad + Rob Fordeyn + Danny & Timmy | Monty

HIT THE STAGE#36<br>Sachli Gholamalizad + Rob Fordeyn + Danny en Timmy + Christine Verheyden

donderdag 23 mei 2013, 20:30

SACHLI GHOLAMALIZAD | A reason to talk

Sachli Gholamalizad schetst met een theatrale installatie een intiem beeld van een dochter, een moeder en grootmoeder. In A reason to talk zoekt de jonge actrice van Iraanse afkomst naar verklaringen voor de moeizame relatie die zij met haar moeder ondervindt. Ze besluit haar moeder en oma te interviewen. Zo tracht ze deze vrouwen met een andere opvoeding, verhaal en geschiedenis beter te begrijpen.


 

ROB FORDEYN | Tragic by accident

Rob Fordeyn is een klassiek geschoolde balletdanser met referenties zoals het Ballet van Vlaanderen en The Forsythcompany op zijn cv. Ook de hedendaagse danswereld is hem niet vreemd. Vorig jaar creëerde Marc Vanrunxt een solo speciaal voor deze sterke performer, te zien tijdens Marc@Monday in Monty (I Rob). Momenteel werkt Fordeyn aan een eigen choreografie. Op HIT THE STAGE toont hij een stand van zaken. 


 
DANNY EN TIMMY | We want to be yours #2 - The relic of the precious blood and its veneration

Deze performance is het resultaat van een van de artistieke samenwerkingen van kunstenaarsduo Danny en Timmy en maakt deel uit van hun nog lopend 'open call project'.


 

CHRISTINE VERHEYDEN | Materiaal Mensen

Samen met Ilse de Koe en Michaël Vandewalle werkt Christine Verheyden aan een nieuwe voorstelling. Twee zussen, Robin en Zoë, moeten na het plotse overlijden van hun ouders leren loslaten.
Met Materiaal Mensen wil Verheyden een verhaal vertellen over de angst om materie los te laten. Hoe ga je om met het verleden dat niet het jouwe is maar waar jij wel deel van uitmaakt? Hoe ga je om met herinneringen? Als je afscheid neemt van de materie, neem je dan ook afscheid van de herinnering? Is het dan vergeten en opgeruimd? HIT THE STAGE biedt een eerste inkijk na 2 weken repetitie.