HIT THE STAGE#37 | Monty

HIT THE STAGE#37 <br> Frauke Mariën + Ahilan Ratnamohan + Leader-sheep

dinsdag 22 oktober 2013, 20:30

€10 | €6 | €6


Wil je weten wat er beweegt in hedendaagse dans en performance? Tijdens HIT THE STAGE maak je exclusieve toonmomenten en previews mee. Elke avond is een ontdekkingstocht langs het werk van minstens twee kunstenaars of collectieven. Je krijgt geen afgewerkte voorstellingen, maar fragmenten uit het creatieproces. Dat kan gaan om begin- of eindetappes van een onderzoek, bewerkingen van bestaand materiaal of eerste toonmomenten van producties in aanmaak. Eenmalig, exclusief en ongecensureerd. 

 

Frauke Mariën

Deze Antwerpse danseres en choreografe studeerde aan P.A.R.T.S. en werkte mee aan theater- dans- en muziekprojecten voor o.a. WArd/waRD/Ann Van den Broek en Cie Mossoux-Bonté. De afgelopen jaren creëerde ze voor zichzelf enkele losse, onaffe scènes. Tijdens deze avond toont ze er twee, een video en een dansstuk. Centraal staat het spelen met zwaartekracht en illusie. Arne Leurentop (Liesa Van der Aa, And they spoke in Anthems) verzorgt de soundscape.

 

Ahilan Ratnamohan | SDS1

De voetballer/kunstenaar Ratnamohan (Michael Essien, I Want to Play as You...) toont een fragment uit SDS1. Dit nieuw werk verkent voetbal als kunst. Het fysieke van voetbal vormt de basis voor een choreografie met en zonder bal. Lagen van beweging tonen het publiek het surreële, maar ook het poëtische van een voetbalmatch. Dit is voetbal op toneel, uitgepuurd, verstild, herhalend en geabstraheerd. Mooi en lelijk tegelijkertijd.

 

Leader-sheep / Shosha van Kranendonk, Teresa Noronha Feio en Elodie Morard 

Noronha Feio, Morard en van Kranendonk werken aan een nieuwe creatie en tonen een stand van zaken. Met LEADERsheep kaarten ze de thema’s macht, democratie, machtsmisbruik, individuele verantwoordelijkheid en het vervagen van privacy aan.