HIT THE STAGE#39 | Marc Vanrunxt & Sara De Bosschere | Monty

HIT THE STAGE#39 <br> Marc Vanrunxt & Sara De Bosschere + Jovial Mbenga

dinsdag 26 november 2013, 20:30

€10 | €6 | €6


Met Hit The Stage kiest Monty voor kleine projecten van grote beeldenstormers, of ze nu aan de slag gaan met theater, dans, performance of welke mix dan ook. Elke avond is een ontdekkingstocht langs het werk van minstens twee kunstenaars of collectieven. Je krijgt geen afgewerkte voorstellingen, maar fragmenten uit het creatieproces.Marc Vanrunxt & Sara De Bosschere | Lustforlife

Als ik aan Sara De Bosschere denk, denk ik aan pure, rauwe en frisse energie.
Sara als een verse fruitcocktail doorgespoeld met een glas Sauvignon Blanc.
Als ik aan Sara denk, hoor ik Lust for Life van Iggy Pop, maar ook Sister Morphine van Marianne Faithfull. 
Toen ik Sara vorig jaar bij Jan Decorte zag schitteren in Schiller/Tasten, kreeg ik zin om eens met Sara in de studio te gaan om samen een filmpje te maken of een dansje of misschien alle twee.

 - Marc Vanrunxt


 


Jovial Mbenga

Mijn naam is Jovial Grégoire Mbenga. Ik draag de naam van mijn vader. Ik ben geboren in het toenmalige Zaïre, dat vandaag de Democratische Republiek van Congo heet, in de hoofdstad Kinshasa, ex Leopoldville, Lipopo, poto moïndo, het zwarte Europa. De Afrikaanse droom.

Mijn moeder heet Yama. Het is een zeer sympathieke, intelligente, brave vrouw. Zij houdt ervan om een eigen kleine zaak te beginnen, maar elke keer ze zo’n kleine eigen zaak begint gaat ze failliet omdat ze teveel deelt met andere mensen. Ze haat draagbare telefoons. Volgens haar is het door de Coltan in onze GSM’s dat de oorlog in het oosten van Congo voortduurt.
Ik heb 4 zussen en 3 broers….

Een monoloog van Jovial Mbenga.
Over hoe de werkelijkheid altijd ingewikkelder is dan we willen weten.
Van kleinmenselijke ergernissen tot schrijnend onmenselijke toestanden en omgekeerd. Over ‘article quinze’ van de Congolese grondwet: Trek uw plan!