HTS: Benjamin / Bassem | Monty

HIT THE STAGE #14 <br> Benjamin / Bassem

dinsdag 27 mei 2008, 20:30
dinsdag 27 mei 2008, 21:00
dinsdag 27 mei 2008, 22:00
dinsdag 27 mei 2008, 22:30

DUBBELPROGRAMMA

Bassem Altayeb – 12-1 of Hallucinatie (toonmoment)

In 2005 reisde Bassem Altayeb met een Iraakse theatergroep naar Berlijn en België, om er Al Asfaar / De tochten te spelen, een voorstelling i.s.m. tg Cactusbloem. Sindsdien is hij hier aan het werk als danser en acteur. Samen met enkele andere jonge dansers uit Irak, maakt hij nu voor het eerst zelf een voorstelling. Over Bagdad, de stad die ooit ‘Vredehuis’ werd genoemd. Nu is de dood er een vertrouwde gast, en blijkt realisme de grote afwezige. “Er blijft maar één persoon over. Er blijft maar één rivier over. Ze lieten ons maar weinig over om ons mee te wassen.”

[In 12-1 of Hallucinatie stellen vier Iraakse lichamen vragen. En hopen ze een antwoord te vinden op wat zich afspeelt in hun land.] Een toonmoment op het scherp van de snede.

Benjamin Vandewalle – 3x3 Joburg (work in progress)

Benjamin Vandewalle studeerde twee jaar geleden af aan PARTS, Anne Teresa de Keersmaekers school voor hedendaagse dans. Sindsdien creëert hij dansvoorstellingen en performances, zo maakte hij samen met Vincenzo Carta We Go en Inbetween, een dansproductie die afgelopen najaar in première ging in Monty. Maar Benjamin Vandewalle reist ook regelmatig naar Zuid-Afrika om er te werken als docent en choreograaf bij de hedendaagse dansopleiding Nyakaza in Soweto, Johannesburg. Tijdens zijn laatste reis trok hij er de straat op met een groep jonge dansers. Samen maakten ze de beelden voor de video-installatie 3x3 Joburg: een choreografische documentaire van het leven in de Zuid-Afrikaanse grootstad vandaag.