HTS: Jeroen Perceval | Monty

HIT THE STAGE #15 <br> Jeroen Perceval

donderdag 2 oktober 2008, 20:30

Twee seizoenen geleden lanceerde Monty het programma HIT THE STAGE: kleine projecten van grote beeldenstormers. Ook dit seizoen kiezen we resoluut voor vernieuwende makers. Of ze nu aan de slag gaan met theater, dans, performance, multimedia, of welke disciplinemix dan ook.

Artiesten vinden in ons huis een vrijplaats: een plek om onvervaard te onderzoeken, te experimenteren en te schaven. Tijdens HIT THE STAGE onthullen ze een momentopname van hun creatieve proces. Exclusief en ongecensureerd. Slechts één keer. Dus niet te missen.

[De najaarsreeks HIT THE STAGE wordt geopend door Jeroen Perceval en Busy Rocks.]

Busy Rocks

Tuur Marinus, Marisa Cabal en Fabián Barba studeerden in juni af aan PARTS, Anne Teresa de Keersmaekers internationale school voor hedendaagse dans in Brussel. Hun trio keeping busy keeping still toont een ontmoeting van drie lichamen. Centraal staat de interactiviteit tussen drie dansers: samen vormen ze één entiteit die bewogen wordt door de impulsen of wrijvingen die zij tegenkomt. Aan het publiek de vrijheid om zich in te beelden hoe de volgende constitutie van lichamen er uit zal zien. De dansperformance maakte eerder deel uit van de PARTS Graduation Tour, die van april tot augustus 2008 doorheen België en Europa toerde.

Jeroen Perceval is acteur, theaterauteur en muzikant. Hij speelde in films, en voorstellingen van o.m. Het Toneelhuis, Victoria en HETPALEIS. Op vraag van Het Zesde Bedrijf schreef hij de nieuwe theatertekst Haralds feestje, en speelde zelf een van de rollen. Onlangs liet hij zich ook opsluiten in het Schrijversgevang, waar hij op amper vijf dagen tijd een nieuwe theatertekst schreef. Speciaal voor HIT THE STAGE creëert Jeroen Perceval de nieuwe performance mAeLsTrom. Hij belooft een experimenteel cabaret, en is vast van plan zijn publiek op onovertroffen, ongezouten meningen te onthalen. Steven Perceval mixt beelden weggeplukt van het wereldtoneel.

In its HIT THE STAGE programme launched two seasons ago, Monty presents small projects by greatly innovative artists. We wish to offer artists a freehaven to experiment and explore new ideas. HIT THE STAGE presents 'one time only' performances, work in progress, and sneak previews. Performer Jeroen Perceval and dance company Busy Rocks are the first guests of the new season.