HTS: Pieter Ampe & Guilherme Garrido | Monty

HIT THE STAGE #16 <br> Pieter Ampe & Guilherme Garrido

dinsdag 18 november 2008, 20:30

Tim Vets   +   Pieter Ampe & Guilherme Garrido

Met het programma HIT THE STAGE toont Monty kleine projecten van grote beeldenstormers. Artiesten vinden in ons huis een vrijplaats: een plek om onvervaard te onderzoeken, te experimenteren en te schaven. Tijdens HIT THE STAGE onthullen ze een momentopname van hun creatieve proces. Exclusief en ongecensureerd. Slechts één keer. Dus niet te missen.

De november-editie van HIT THE STAGE wordt een ontdekkingstocht langs het werk van Tim Vets, en Pieter Ampe en Guilherme Garrido.

Tim Vets (performance)

Veelvlak

Tim Vets studeerde als jazzgitarist af aan het Conservatorium in Antwerpen. Als muzikant en beeldend kunstenaar verdiepte hij zich in live electronics, de ruimtelijkheid van muzikale patronen, het ontwikkelen van miniatuursynthesizers, songs, installaties en animaties. In zijn project 'extended-guitar improvisations' worden de uitbreidingsmogelijkheden van de gitaar verkend - zowel in fysieke als in conceptuele zin.

Voor de performance Veelvlak werkt Tim Vets samen met installatiekunstenaar, decorontwerper en videomaker Ief Spincemaille. Beeld en klank integreren zij tot één audiovisuele performance, die graviteert rond een regelmatig veelvlak als improvisatie-vehikel.

In de aanloop naar HIT THE STAGE toont Tim Vets in Monty_ABN zijn Volu-sonogram - een installatie die volumetrische projecties van geluid voortbrengt.

open op 6 (opening), 13 & 18 november 18u - 20u30 en doorlopend windowview


Pieter Ampe & Guilherme Garrido (dans)

Still Difficult Duet

Pieter Ampe studeerde in juni af aan PARTS. Dit voorjaar maakte hij in Monty al indruk met de wervelende solo On Stage, en met O Feather of Lead, een performance samen met Simon Mayer, die doorheen ons land en Europa toerde als onderdeel van de PARTS Graduation Tour.

Dit keer maakt Pieter Ampe een duet met Guilherme Garrido, een beeldend kunstenaar uit Lissabon. Hun ontmoeting inspireerde tot een duet - een fysieke ontmoeting tussen twee mannen op scène. Aanvankelijk lijken ze op zoek naar synchronisatie en harmonie. Maar al snel komt het tot een clash tussen hen. Het duet, dat harmonieus begon, ontaardt. Een verbluffend complexloze performance.