De Montignards | Hit The Stage #72 | Monty

De Montignards

Hit The Stage#72

woensdag 8 mei 2019, 20:30

BOYS WILL BE BOYS (double bill)


Geheel toevallig (en toch niet zo toevallig) presenteren de twee philosophy-boys van de Montignards gelijktijdig de resultaten van hun langlopende onderzoeken naar respectievelijk Philip Roth en Jan Fabre. Verwacht een avond vol mansplaining, toxic masculinity en politieke incorrectheid. Maar vooral twee zoektochten naar hoe hieraan te ontsnappen.


THE LAST TALL MAN
Jonathan, Tim, Lien, Marie en Rani


De vorige HTS presenteerde Jonathan niks, maar werkte hij verder aan zijn Philip Roth-onderzoek. Nu doet hij in samenwerking met een aantal andere Montignards een eerste worp naar een grootschalige enscenering van die tekst. In The last tall man wekt hij nog één keer Philip Roth's personage Nathan Zuckerman tot leven.
Na de dood van zijn creator, voelt deze namelijk ernstig de behoefte om te laten zien dat hij echt nog wel relevant is. En dus trekt hij naar een televisiestudio om iedereen voor de laatste keer uit te leggen hoe de wereld nu daadwerkelijk in elkaar zit. Maar daar eenmaal aangekomen merkt hij dat de wereld verandert is en niet meer om zijn uitleg vraagt.


IK ; JAN FABRE
Maarten


De vorige HTS presenteerde Maarten een remix van Ze was en ze is, zelfs een monoloog geschreven door Jan Fabre, en opgevoerd door Els Deceukelier in 1991, tevens Maartens geboortejaar. Hij deed dit ter voorbereiding van een zelfgeschreven monoloog rond Jan Fabre en wat kunstenaarschap kan betekenen in de mythische wereld van vandaag de dag.