IRA BRAND I Like the party has been canceled | Monty

IRA BRAND

Like the party has been cancelled

vrijdag 23 september 2022, 20:30

23-09-2022 20:30 ticket

Het feest is afgelast en we blijven thuis. Daarbuiten is het een puinhoop.

De Ierse Ira Brand dompelt je onder in een poëtische collage-voorstelling over de wil om orde te scheppen in de chaos, en de wil om orde te verstoren. Over nieuwe dingen willen bouwen met oude shit. Ze neemt je mee in bevreemdende wereld van versneden lichamen, geënte dieren, halve landschappen, opnieuw samengestelde geschiedenissen en ontlede werelden.

like the party has been cancelled is een intuïtieve reflectie op controle, op jezelf verliezen en op verlangen. Het is een meditatieve beeldreis die probeert buiten zijn eigen oevers te treden en de kamer onder water zet. Met jou erin.

Over Ira Brand

Ira Brand is kunstenaar, maker, performer, schrijver en curator. In 2019 rondde ze haar master DAS Theatre af aan de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze maakt interdisciplinaire performances, waarbij ze persoonlijke uitgangspunten gebruikt om bredere sociale, politieke en maatschappelijke problemen te bespreken. In 2020 was ze in Monty te gast met haar uitdagende voorstelling Ways to Submit.

Credits
Concept/tekst/performance: Ira Brand
Dramaturgie: Aukje Verhoog
Artistiek adviseur: Jo Bannon
Geluid: Fernanda Libman
Fotograaf publiciteitsbeeld: Ira Brand
Productie: Een Cement
Productie Cement Productie in coproductie met Frascati Producties
Produced by Festival Cement, in co-production with Frascati Producties.