Julian Hetzel | Mount Average | Monty

Julian Hetzel / CAMPO

Mount Average

vrijdag 13 november 2020, 20:30
zaterdag 14 november 2020, 20:30

13-11-2020 20:30 ticket
14-11-2020 20:30 ticket

In Mount Average onderzoekt theatermaker Julian Hetzel hoe politiek en kunst zich tot elkaar verhouden als tools om de toekomst vorm te geven. Het resultaat is een meeslepende ervaring over het verlies van controle, leiderschap en macht.  

In tijden van onzekerheid en angst scoren populistische politici met simpele en luide oplossingen die controle en veiligheid beloven. Dat staat in schril contrast met hedendaagse kunst, die de realiteit in vraag stelt en de bestaande machtsstructuren uitdaagt. Zo legt ze de blinde vlekken van de politiek bloot en confronteert ze ons met onze rol in de samenleving. Mount Average combineert deze verschillende benaderingen die het heden hebben gevormd en bepaald. Op zoek naar een betere toekomst.  

Vanavond is het theater geen plek om te komen kijken, maar de plaats waar we geconfronteerd worden met onze eigen blindheid en waar we worden uitgedaagd om het potentieel van de blinde die de blinde leidt te onderzoeken. Mount Average is een uitnodiging om je ogen te sluiten en je handen vuil te maken. Een oefening in radicaal vertrouwen.  

Over Julian Hetzel  

Julian Hetzel (°1981) gelooft dat kunst zowel luid, bizar en brutaal, als mooi, inspirerend, mysterieus en divers moet zijn. Theater is voor hem een manier om de complexiteit van de wereld te verkennen en om de uitkomsten daarvan zo vorm te geven dat het publiek meegenomen en geraakt wordt. Zijn voorstellingen wekken verwondering en confronteren, dagen uit en roepen soms heftige reacties op. Marijn Lems (in het NRC) noemt Hetzel een “beroepsprovocateur” die de grenzen van wat acceptabel is bewust overschrijdt. Monty toonde reeds All Inclusive en The Automated Sniper van Julian Hetzel.  

“Julian Hetzels werken behoren op dit moment tot de meest radicale evenementen in de kunstwereld.” – Anja Nioduschewski, Theater der Zeit