Kennis is Macht | Monty

Kennis is Macht

donderdag 7 april 2011, 18:00

Wat is een zwart gat? Hoe werkt de beurs? Waarin gelooft een boeddhist? Wat doet heroïne met je lichaam? Hoe bestuur je een land? Hoe wordt een hoefijzer gesmeed? Hoe zag men de wereld in de Middeleeuwen? Wat eten we in 2050? Waarom winnen de Spanjaarden het WK? Van waar komen al die Chinezen? Hoe ontstaat diarree? En bestaat God nu, of niet?

Op donderdag 7 april 2011 krijgt u in Monty toegang tot alle kennis van de wereld. En u krijgt ze uit de eerste hand. In tijden van online communicatie gaan we offline en duiken we terug in de eeuwenoude en in onbruik geraakte orale traditie. Kennis Is Macht verzamelt voor u het kruim der wetenschappers, vakmensen en ervaringsdeskundigen en stelt ze ter uwer beschikking. U boekt een tête-à-tête en gaat in gesprek met een van hen. Zij hebben hun leven gewijd aan hun ene missie, en u gaat er de vruchten van plukken.

Kennis Is Macht is een uniek gebeuren. De namen van de genodigden worden in Monty bekendgemaakt. Pas dan kunt u een ticket kopen voor een persoonlijk gesprek naar keuze. U kiest zelf met wie u wil spreken, maar de beschikbaarheid is beperkt. Er zijn in totaal 60 specialisten; elk van hen gaat twee keer in gesprek; een gesprek duurt 25 minuten. De deuren gaan open om 18u.

Een gesprek vindt plaats aan een tafel voor twee in de theaterzaal van Monty. Rondom op scène praten andere mensen met andere specialisten, die op dezelfde manier hun expertise delen. Sommige gesprekken worden opgenomen en zijn door anderen te beluisteren; zo kan wie niet in gesprek is het ganse gebeuren aanschouwen en via koptelefoons enkele gesprekken volgen.

U leest meer over Kennis Is Macht in de aparte publicatie die in het voorjaar van 2011 verschijnt, en op www.monty.be

Kennis Is Macht is een initiatief van Monty en deBuren, gebaseerd op een idee van Hannah Hurtzig / Mobile Academy (www.mobileacademy-berlin.com) | productie Monty | coproductie deBuren | coördinator Thomas Ryckewaert | www.monty.be