Kennis is Macht 2 | Monty

Kennis is Macht 2

donderdag 6 november 2014, 20:00

Monty verzamelt 60 topspecialisten en ervaringsdeskundigen uit de wetenschappen, politiek, economie, kunsten, sport... met parate kennis van zaken. Zij hebben hun leven gewijd aan hun ene missie, en u gaat er de vruchten van plukken.

Kennis Is Macht:

herwaardeert parate kennis:
het publiek krijgt toegang tot alle kennis van de wereld, én uit de eerste hand. In tijden van online communicatie gaan we offline en duiken terug in de eeuwenoude en in onbruik geraakte orale traditie. Want we wanen ons oppermachtig omdat we alle kennis binnen handbereik hebben. Maar wat als internet uitvalt? 7 miljard nitwits zonder wereldwijd vangnet?

is interactief:
u stelt een vraag en krijgt meteen een antwoord van een mens in vlees en bloed. Dat lokt een nieuwe vraag uit, een nieuw antwoord, een discussie misschien. Zonder tussenstappen, zonder pop-ups, zonder paswoorden, zonder reclame, zonder links tot in het oneindige.

eert het gesproken woord:
60 welbespraakte experts die een kwestie helder en duidelijk uitleggen. Niet met beeldmateriaal, schema’s of tabellen, maar met het gesproken woord als enige wapen. U praat en luistert, vraagt honderduit, gaat in gesprek. Over alles wat u wilde weten.

is een ontmoeting op scène:
een gesprek vindt plaats aan een tafel voor twee in de theaterzaal van Monty. Rondom op scène praten andere mensen met andere specialisten, die op dezelfde manier hun expertise delen. Sommige gesprekken worden opgenomen en zijn door anderen te beluisteren; zo kan wie niet in gesprek is het ganse gebeuren aanschouwen en via koptelefoons enkele gesprekken volgen

De eerste versie van Kennis Is Macht op 7 april 2011 haalde het VRT nieuws.