KHALID KOUJILI EL YAKOUBI | Divide & Rule | Monty

KHALID KOUJILI EL YAKOUBI

Divide & Rule

vrijdag 8 december 2023, 20:30
zaterdag 9 december 2023, 20:30

Wie zijn de machthebbers rond de tafel? Wat zijn hun drijfveren? Hoe ver gaan mensen om macht te verkrijgen? Hoe vredelievend verlopen gesprekken over onderdrukking en verovering? Wie voert het hoge woord? En wie krijgt er geen stem? 

Divide and Rule is een theatrale interpretatie van de conferentie van Berlijn eind 19de eeuw. Tijdens deze conferentie werd de ‘magnifieke taart’ verdeeld: de kaart van Afrika. 17 grootmachten zaten er samen rond de tafel, maar Afrika was niet vertegenwoordigd. Khalid Koujili El Yakoubi maakt een solovoorstelling rond deze historisch bepalende gebeurtenis. Hij belichaamt en verbeeldt de absurditeit van de situatie en de grootheidswaanzin van de machthebbers. Op scène brengt hij ook een ander perspectief: zijn perspectief.

Over Khalid Koujili El Yakoubi

Khalid Koujili El Yakoubi is acteur en theatermaker. Hij studeerde af aan het KASK Gent met de voorstelling Don’t make it about you waarin hij op zoek gaat naar de representatie van ‘de ander’ in het Westers theater. Khalid maakte deel uit van de Montignards#5 en was vorig seizoen in Monty ook in de voorstelling Paris Was a Woman te zien, in samenwerking met Bibi van Lieshout.

Credits 

concept, tekst & regie Khalid Koujili El Yakoubi
spel Khalid Koujili El Yakoubi
muziek Han Stubbe 
kostuum Amber De Saeger 
decorbouw Gilles Pollak
coaching Greet Vissers
uitvoerend producent detheatermaker
coproductie Monty, VIERNULVIER i.s.m. Compagnie Cecilia, KWP, Perpodium
in samenwerking met Antigone
met de steun van de Vlaamse Overheid, Taxshelter van de Belgische Federale Overheid 

Foto's Mario Leko