LAZARUS EN ROBBIN ROOZE ism BETON | Bloed | Monty

LAZARUS & ROBBIN ROOZE ism BETON

Bloed

woensdag 20 december 2023, 20:30
donderdag 21 december 2023, 20:30

20-12-2023 20:30 ticket
21-12-2023 20:30 ticket

Weinig stoffen hebben zo’n mythische status als bloed: als bron van leven maar ook als symbool van dood en verderf, als drager van onze identiteit, waarmee banden worden gesmeed, groepen gevormd en wat zonder ophouden vergoten wordt voor een hoger doel.

Een vrouw in een complexe relatie met zichzelf. Een man op leeftijd in coma na een bloedklonter. Zij kennen elkaar van haar noch pluim, toch moet zij hem identificeren. Wat is hun band? Terwijl hij langzaam bij bewustzijn komt, probeert zij zich een weg te banen tussen de brokstukken van zijn herinneringen. Tussen dolle wetenschap, vergeten geschiedenis en regelrechte verzinsels tekenen zich gaandeweg de contouren af van de halsbrekende tocht die hij in 1989 aflegde naar deze kant van het IJzeren Gordijn. Geeft zijn verhaal antwoord op haar vragen?

BLOED is theater en film tegelijk over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, de fata morgana van het vrije Westen, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we toch steeds weer door de tijd zullen worden ingehaald. 

Over LAZARUS

LAZARUS is een collectief van vijf theatermakers dat sinds 2006 origineel Nederlandstalig teksttheater maakt. Hun voorstellingen laten zich kenmerken door baldadige speelsheid en schijnbare lichtvoetigheid. Zelfgeschreven teksten worden afgewisseld met bewerkingen van vaak klassieke (bij voorkeur Oost-Europese) romans Het collectief is regelmatig te gast in Monty, zo speelde het vorig jaar bij ons Misdaad en Straf - Al 150 jaar razend actueel en Iemand moet het doen in 2022.

Over BETON Ltd.

BETON Ltd. is een Sloveens theatercollectief opgericht in 2010 door Katarina Stegnar, Primoz Bezjak en Branko Jordan. BETON Ltd. buigt zich in haar creaties over hedendaagse problematieken en vraagstukken, steeds met de nodige zelfreflectie en humor.

Credits

concept, tekst en regie: LAZARUS en Robbin Rooze i.s.m. BETON Ltd. (Slovenië) 
spel: Suzanne Ceulemans, Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande, e.a. 
beeldregie: Robbin Rooze
een productie van theater arsenaal i.s.m. BETON Ltd. 
coproductie Perpodium
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid 

Credits foto’s © Robbin Rooze - Wisefools