LEENTJE VANDENBUSSCHE I #Tas Toe | Monty

LEENTJE VANDENBUSSCHE

#tastoe

dinsdag 15 november 2022, 08:00

15-11-2022 08:00: Gratis

Na een leven als theatermaker omschrijft Leentje Vandenbussche zichzelf nu als “deskundige cultureel vertrouwen” en werkt ze “per spel aan herstel”. Zo ook met de double bill #tastoe en Zonnecrème.

#tastoe is een zoekspel met drinktassen voor de buurt rond Monty. Gedurende vijf weken krijgen deelnemende buurtbewoners verschillende meerkeuzevragen, variërend van grappig tot filosofisch. Foute antwoorden bestaan niet. Torens van gepersonaliseerde drinktassen met foto geven in verschillende etalages in de omgeving een beeld van de antwoorden. Week na week leren we de gezichten uit de buurt beter kennen, maar alleen de spelers genieten de exclusiviteit te weten wat de etalages met tassen precies vertellen.

Het einde van #tastoe vieren we samen in Monty, met een vurig pleidooi voor de kunsten, inclusief de moeilijke kantjes ervan.

Over Leentje Vandenbussche

Leentje Vandenbussche raakte tijdens haar opleiding 3Dimensionele vormgeving in de ban van existentiële onderwerpen. Een decennium wijdde ze aan een intens en veelzijdig creatieproces over ‘niets, alles, de dood en iets’. Met haar grafische monnikenstudies de Hapax Legomenon van Wachten op Godot en Alles op Canvas maakte ze haar opwachting in Monty. Nu zet ze haar verbindende kracht en aparte logica in om ons micro-netwerk aan gemeenschapsgevoel (terug) voelbaar te maken.

Credits
concept: copyright Leentje Vandenbussche