Likeminds' Nonprofit Kapitalist | Voor mijn Kinderen | Belgische première | Monty

Likeminds' Nonprofit Kapitalist | Voor mijn Kinderen | Belgische première

zaterdag 24 september 2016, 20:30

Na de voorstelling is er een nagesprek!

Er zijn momenten waarop je heel helder kan zien wat er mis gaat. In de politiek of in de samenleving. En dan wil je daar iets van zeggen. Misschien wel iets aan doen. Maar waar te beginnen? De mensen om je heen denken er al hetzelfde over als jij. En er wordt al zoveel gezegd en geroepen, dat de moes je soms in de schoenen zinkt voordat je überhaupt begonnen bent.

Kenneth ziet ook hoe moeilijk het is, maar besluit toch te zeggen wat er volgens hem mis gaat. Om een poging te doen. Niet voor zichzelf. Hij redt zich wel. Maar voor zijn kinderen. Want hij heeft het gelijk aan zijn kant. 

Voor mijn kinderen is een voostelling over meningen en de poging om mensen te overtuigen van het juiste. Voor deze productie werkt Likeminds samen met regisseur Floris van Delft, waar hij eerder Schijn (2014) en Nachtdieren (2015) regisseerde.

Likeminds is een netwerk van jong-professionele theatermakers die de stad gebruiken als inspiratiebron én podium. In voorstellingen en publieksopbouw is Likeminds divers, dynamisch en eigenzinnig.

Jozefzoon is een knap verteller, innemend én gevaarlijk. Hij schopt je (voor)oordelen omver en laat je beduusd achter. – het Parool****

de makers slagen erin het luchtig te houden, ondanks dat zij een serieus geluid laten klinken. Aanrader! – 1eRang****

Jozefzoon brengt het subtiel-geestig en laat tegelijkertijd goed zien hoe in het publiek debat grenzen vervagen waar dat absoluut ongewenst is, in deze al met al zeer innemende, actuele performance. – de Volkskrant****

tekst Koos Terpstra | spel Yannick Jozefzoon | regie Floris van Delft