LOUIS JANSSENS & WILLEM DE WOLF I Analoog | Monty

LOUIS JANSSENS & WILLEM DE WOLF

Analoog

donderdag 24 november 2022, 20:30
vrijdag 25 november 2022, 20:30
zaterdag 26 november 2022, 20:30

Louis Janssens en Willem de Wolf (DE HOE) leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Analoog wordt een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld.

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

Over de makers

Willem de Wolf maakt als speler en schrijver sinds 2010 deel uit van de KOE, sinds 2022 gefuseerd met Hof van Eede tot DE HOE. Daarnaast werkte hij oa. met Guy Cassiers, Laura Van Dolron en Rebekka de Wit. Als toneelauteur werd hij al verschillende keren genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Louis Janssens studeerde Drama aan het KASK. Hij maakte tien jaar lang theater met zijn tweekoppig collectief Desnor. Zijn solovoorstelling Serenade was in 2021 te zien op Het Theaterfestival.

Credits
van/met: Louis Janssens & Willem de Wolf
techniek, licht & soundtrack: Shane Van Laer
choreografisch advies: Femke Gyselinck
kostuums: Cecile Taylor
productie: DE HOE
coproductie: Het Laatste Bedrijf
met dank aan: Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid