MAISIE WOODFORD | Mud Mother | Monty

europalia - MAISIE WOODFORD

Mud Mother

zaterdag 2 december 2023, 15:00
zaterdag 2 december 2023, 19:00

02-12-2023 15:00 ticket
02-12-2023 19:00 ticket

In Mud Mother combineert de jonge choreografe en performer Maisie Woodford marionettenspel en dans, en denkt ze na over de complexiteit en keuzes rond het moederschap. De voorstelling bevraagt het narratief van de ‘monsterlijke’ vruchtbaarheid van het vrouwelijk lichaam, het moederschapsinstituut en de (dis)connectie ervan met vrouwelijkheid. Door verschillende noties van zorg, wederzijdse afhankelijkheid en het zogenaamde ‘moederinstinct’ te verkennen, legt Maisie de angsten en druk bloot die gepaard gaan met de transitie naar het moederschap, terwijl ze de kracht van het voortplantingsvermogen erkent. 

Voor deze solo werkt ze nauw samen met kostuum- en marionettenontwerper Smila Zinecker en met elektronische muziekproducent Tamo Nasidze. Het stuk vond ook inspiratie bij het poppengezelschap Gabriadze in Tbilisi, waar Woodford en Zinecker op residentie gingen. En zo gaat de jonge creatie van Maisie Woordford in dialoog met de traditie die Gabriadze voortzet. 

Over Maisie Woodford

Maisie Woodford (2000, UK) is danser, performer en maker. Ze begon haar opleiding via het CAT-programma (Centre for Advanced Training) aan de London Contemporary Dance school en sloot zich in 2017 aan bij de National Youth Dance Company. Maisie verhuisde naar België om haar dansstudies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen verder te zetten, waar ze in 2022 afstudeerde. Haar creatieve interesses liggen op het gebied van fysieke komedie en theater, en hoe het lichaam uniek en verhalend kan zijn. 

Credits

Concept: Maisie Woodford, Smila Zinecker, Leo Gabriadze
Regie, choreografie, performance: Maisie Woodford
Muziek: Tamo Nasidze
Scenografie, marionettepop, kostuum: Smila Zinecker
Productie en opdrachtgever: europalia Georgia
Residenties: Workspace Brussels, Les Tanneurs, Rezo Gabriadze Theatre, Bachelor Dans Koninklijk Conservatorium - AP hogeschool Antwerpen