Martin Schik | Low Budget Series | Belgische première | Monty

Martin Schick | Low Budget Series | Work In Progress

donderdag 3 maart 2016, 20:30

Exclusive *** Special Offer *** Pay 1 performance, get 3 !!!!

In de lijn van X Minutes en Holiday On Stage werkt Martin Schick opnieuw rond alternatieve productieprocessen. De internationale performance kunstenaar presenteert nu Low Budget Series, een compilatie van sterk solo materiaal over de ‘vermarkting’ van het kunstenlandschap.

Deze keer zoekt hij niet naar coproducenten of subsidies, maar maakt hij een voorstelling met een minimum aan budgettaire middelen.
In een sobere setting met een focus eerder op de inhoud dan op de esthetiek, vertaalt hij het gehele consumptie - en marketingsysteem naar het podium.

In Monty brengt Martin drie solo’s:

HALFBREADTECHNIQUE onderzoekt de relatie tussen wereldverbeteraars en charitas. Geld wordt een rekwisiet en de kunst van het delen wordt ontbloot tot in het absurde. Deze voorstelling werd al over heel de wereld opgevoerd.

De twee andere werken zijn recenter, en nog voortdurend groeiend in dialoog met het publiek.

CORPORATION, INCORPORATED – (stand-up economy vs. start-up comedy) transformeert strategieën van internationaal toonaangevende corporaties en begrippen uit de bedrijfskunde (zoals Hockeystick‚ Piviting, Pitching or Bullshit Bingo) naar een theatrale context. De performance behandelt kunstenaars als ondernemers.


A DEMOCRATIC PARTY ontleedt het ‘beslissing nemende proces’ binnen een visionair politiek kader. In een experimentele setting of rollenspel in het theater kan echte democratie getest kan worden. 

In maart 2013 presenteerden de Argentijnse Laura Kalauz en Martin Schick cmmn sns prjct in De Singel, een voorstelling waarin via intelligente publieksparticipatie de marktmechanismes werden blootgelegd, evenals de manier waarop het gezond verstand en ruilhandel door het maatschappelijk systeem worden uitgehold. (De Morgen) Davis Freeman presenteerde in Monty de gekochte versie nw @mprvd cmmn sns prjct om de rechten aan het einde op zijn beurt door te geven aan de hoogste bieder. Nu staat Martin Schick zelf in Monty met Low Budget series, een compilatie van sterk solo materiaal over de ‘vermarkting’ van het kunstenlandschap.

Martin Schick is een internationale performancekunstenaar uit Zwitserland, wonend in Berlijn. Na zijn studies aan een privé-balletschool volgde hij een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Bern. Schick tracht in zijn werk in te grijpen op de heersende conventies binnen theater én de dagelijkse realiteit. Onlangs richtte hij het label General Performances op, hij staat op het punt een militaire bunker te kopen in de Zwitserse bergen voor een World Art Fair en hij bouwt een leercentrum voor postkapitalistische ideeën, gesponsord door de Nestlé Fondation of Art.

van en met Martin Schick | residentie Kultuurfaktorij Monty

www.martinschick.wordpress.com