Mightysociety #4 - Eric De Vroedt | Monty

Mightysociety #4 - Eric De Vroedt

dinsdag 13 maart 2007, 20:30
woensdag 14 maart 2007, 20:30
donderdag 15 maart 2007, 20:30

Mightysociety#4 is een politieke thriller over globalisering en geluk. Over verdwaalde Europeanen met nostalgie naar de jaren ’50. Over would-be kosmopolieten met provinciale voorkeuren. Over vereenzaamde elites en vreemde volkswijsheden.

Centraal staat de prangende vraag of de geglobaliseerde liberale markteconomie bijdraagt aan het menselijk geluk? Vijf personages worden op ingrijpende wijze geconfronteerd met de gevolgen van de globalisering.

Eric De Vroedt heeft zich ontwikkeld tot een toneelschrijver met een eigen stem. Zijn haarscherpe teksten met hilarische discussies groeien uit tot meeslepende en hyperactuele voorstellingen.

 

En Mightysociety is meer dan alleen maar theater.

Op 14 en 15 maart volgt een sideshow, waarin prominente personen met elkaar én met het publiek in debat gaan.

 

14 maart

te gast: Prof. Paul van Seters, rechtssolcioloog en directeur van Globus.

Een gesprek over de noodzaak van een intellectuele voorhoede als tegenwicht voor het oprukkende populisme en de vervlakking in de samenleving.

 

15 maart

te gast: Dirk Verhofstadt (ovb.), kernlid van de liberale denktank Liberales, en John Vandaele, journalist en redacteur bij het MO*.

De stelling van dit gesprek is: in de geglobaliseerde wereld van vandaag is een sociale vorm van liberalisme niet mogelijk.