Montignards #4 | Hit The Stage #76 | Monty

Montignards #4

Hit The Stage #76

woensdag 29 januari 2020, 20:30

nog altijd FREGAT

In Nog altijd FREGAT sukkelen Anne Declercq, Matthias Hellemans en Benjamin Verhoeven in een zee van mogelijkheden. Samen bouwen ze een vlot. Wat valt er nog te redden?

Boris Kip en Anna Verkouteren hebben last van keuzestress. Boris houdt een salon en introduceert je in zijn werk als maker én als tekenaar. Ook Anna vertelt over haar praktijk en geeft zichzelf hiervoor letterlijk een kader, met name een filmkader van 4:3 ratio, rode lampen en een microfoon. 

Maxime Dreesen vertrok op 1 januari op retraite naar een ashram bij Orléans, keerde zen terug maar kreeg vervolgens een paar klappen van de realiteit. Nu praktiseert hen countersexuality en liep ondertussen een buikgriepje op (geen correlatie). New year, new beginning, new start, new Maxime… “2020”,  dat kan je wel zeggen. Upcoming: New Year speech.

Welkom in de keuken van de kunst!

Mon·ti·gnard (de; o; meervoud: montignards) [ /‘mɔ̃ɲtɪaʁ/ ] 1. Artiest, loontrekker, bediende in een deskundigheidstraject. 2.Iem. die deelneemt aan het Montignardsproject (opgericht in 2015) 3. Iem. die acht maanden tewerk wordt gesteld, met om de drie weken een toonmoment: “Hit The Stage”.

Hoe bekwamen jonge theatermakers zich in hun vak? Op scène natuurlijk.

6 jonge theatermakers schrijven, spelen, regisseren

8 maanden in dienst

1500 vlieguren maken

Elke drie weken een Hit the Stage

Een avond voor publiek met werkstukken

 

Het Montignards-project is het traject waarin Monty jong theatertalent de kans geeft om te falen en te experimenteren met hun vakmanschap.