Montignards | HTS 56 | Montignacht | Monty

De Montignards

HIT THE STAGE #56 | Montignacht

zaterdag 22 april 2017, 20:30

Ik heb geen idee wat ze gaan doen maar ze doen het met iedereen, nee wacht, schrijf dat niet zo op.“ - Oscar de Reiger in ‘Vogelvlucht’

Lola Bogaert, Sara Haeck, Bartel Jespers, Reynout Dekimpe en Yinka Kuitenbrouwer, vijf jonge en talentvolle theatermakers, huisden een seizoen lang in Monty. Ze maakten tegen een sneltempo voorstellingen en presenteerden elke drie weken een HIT THE STAGE programma.

Op zaterdag 22 aprilsluiten we het Montignards seizoen ’16/’17 af met een extra lange editie. De Montignards tonen eigen werk en maken een selectie van de haute cuisine van jonge honden in het veld.

Kom een avond beleven vol verrassende en exclusieve podium- en andere kunsten in verschillende hoeken van Monty en met een knallend feest als afsluiter. Met DJ Le sélecteur!

Met onder andere: Lola Bogaert, Elias Bosmans, Anna Carlier, Linde Carrijn, Elena Carvajal, Pim Cornelussen, Indra De Bruyn, Maarten De Grauw, Reynout Dekimpe, Guus Diepenmaat, Sara Haeck, Bartel Jespers, Gode Kempen, Yinka Kuitenbrouwer, Rita Moraris, Lize Pede, Rino Sokol, Janis Van Heesbeke, Kirsten van den Hoorn, Tiemen Van Haver, Sara van Nes, Elias Vandenbroecke, Laura Vroom.


 

Robin Keyaert, Gode Kempen & Elias Vandenbroucke | If you don't promote

Hoe belangrijk zijn promotie, pitch en vormelijkheid? Robin Keyaert onderzoekt het in zijn masterproef Kleinkunst (AP/Conservatorium Antwerpen) samen met Gode Kempen en Elias Vandenbroucke. Met behulp van muziek, theater, video en lucht!

Naar aanleiding van de Montignards brengen ze een kort fragment uit hun voorstelling.

Kirsten van den Hoorn | YOU AND ME

De tekst gaat over een vrouw en haar onvermogen te helpen.
Ik lees de tekst met een man, als ik die op tijd vind, die man.
Hopelijk lezen we de tekst vervolgens enigszins geanimeerd.
Oh, en hopelijk is er een publiek.
Het publiek doet de gewone dingen dat een publiek meestal doet.

Sara van Nes | Visieloos

Mensen willen graag horen waar je voor staat, wat is je visie? Je moet het eigenlijk al geleerd hebben voordat je het gaat doen. Visieloos werd gemaakt tijdens het traject van de Factory, Likeminds. Deze korte performance met tekst, geluid en loopstation is een onderzoek van Sara van Nes.

Elias Bosmans & Maarten Degreauwe | MartElias

Bericht uit de dodencel’ is een fragment uit de voorstelling MartElias, een voorstelling van Elias Bosmans en Maarten Degreauwe. Ze onderzochten of het makkelijker is samen een stem te vinden en die te laten gelden. Ze willen (nog steeds) het eeuwig politiek discours om zich heen veranderen. Ze voelen zich (nog steeds) machteloos. Ze zoeken (nog steeds) woorden, voorbeelden, alternatieven. Ze vonden het boek, ‘berichten uit de dodencel’ van Mumia Abu-Jamal. Dat boek verenigd hen (nog steeds), het geeft hen een objectieve stem die de stem van de stemlozen vertolkt. 

Rita Morais | NIGHT

NIGHT is a solo performance for a cabaret in the dark. It investigates the nighttime experience, the absence of light and the obscurity as a privileged ground for human expression, imagination and fantasy, due to its undefined, anonymous and non-censured nature.

Guus Diepenmaat | Atlascomplex (voorproef)

Vanavond leven we ons in in de ijsbeer. Hoe zou het zijn om al je land te verliezen en alleen nog maar omringd zijn door water, dan vraag je je toch af of je niet te midden van je tranen staat? Zing die ijsbeerblues.

Reynout Dekimpe & bartel Jespers | Pièce de résistance

Pièce de résistance is een soort zwanenzang. Een ode aan een bijna vervlogen tijd. In deze laatste performance proberen Reynout Dekimpe en Bartel Jespers hun gemaakte brokstukken aan elkaar te lijmen om zo de cirkel rond te maken. Maar terwijl ze de losse eindjes aan elkaar knopen raken ze verstrikt in hun associatieve denkpatronen.

"Als je het mij vraagt is het enkel een hoop nattigheid." -Oscar de Reiger in 'VogelVlucht'

Elena Carvajal

Due to unknown circumstances, it's 2017 ; a Spanish performer named Elena Carvajal who is based in Brussels is doing a solo : There is place, a space that comes from the past ; there where everything can happen or even nothing. Perhaps it is a horror story, one wherein the sun is shining.

Tiemen Van Haver | Regarding The shame of Others 

Voor deze interventie verzint Tiemen Van Haver een intieme anekdote die hij liever niet met zijn vrienden deelt. Daarom legt hij u de woorden in de mond. Een miniperformance waarbij auteur en toeschouwer met elkaar versmelten. 
Tiemen Van Haver is acteur, theatermaker en auteur. Regarding The Shame of Others slaagt slechts met de medewerking van één van zijn toeschouwers, waarbij als drukmiddel enkel nieuwsgierigheid wordt aangewend.

 Laura Vroom en Linde Carrijn | Festoen

Voor Festoen werd vertrokken vanuit experiment met compositie en de nieuwsgierigheid naar de frictie tussen abstractie en anekdote.  Hierin ontwikkelden Laura Vroom en Linde Carrijn een taal die zowel gevaarlijk als grappig kan zijn.

Anna Carlier/De Kolifokkers | het voorgeborchte

Vier vrouwen worden in quarantaine geplaatst voordat ze per boot worden verscheept naar het eiland waar iedereen van hun soort terecht komt. Het impulsieveneiland. In hun cel waken drie wachters.

spel Eleonore Van Godtsenhoven, Femke Platteau, Indra De Bruyn, Loes Swaenepoel, Louise Bergez | tekst en regie Anna Carlier