Montignards | The Last Tall Man | première | productie | LaFS | Monty

Montignards

The Last Tall Man

zaterdag 28 september 2019, 22:00

28-09-2019 22:00 ticket

De man die het beter weet.

Nathan Zuckerman heeft zich al jaren niet meer in het openbaar vertoond. Maar na de dood van zijn geestelijk vader Philip Roth voelt hij de behoefte zich nog één keer te laten gelden. Dus schrijft hij een vlammend betoog in The New Yorker en trekt hij naar de televisiestudio om iedereen voor een laatste keer uit te leggen hoe de wereld in elkaar steekt. Eenmaal aangekomen merkt hij dat die wereld veranderd is, dat niemand meer op zijn uitleg staat te wachten. Terwijl hij zich niet meer kan herinneren waar hij de presentatrice eerder zag, begint zijn omgeving zich langzaam tegen hem te keren.

The Last Tall Man is een theatraal portret van de intellectueel als oude, grijze en vooral grote man. De man die het beter weet. De man die er genoegen in vindt om vanuit zijn ivoren toren de wereld te becommentariëren. Een uitstervend ras dat nog maar net stand lijkt te houden ten tijden van #metoo, dekolonisering en genderneutrale toiletten. Buiten de vraag wat deze man hier vandaag de dag nog te zoeken heeft, zoekt The Last Tall Man naar wat er met zijn ondergang verloren is gegaan. En wat er uit zijn as zal verrijzen. In een mix van zowel conservatieve als progressieve stemmen ontstaat er een vlambare cocktail die door de lens van Roths werk de hedendaagse wereld probeert te begrijpen.

Wie is Nathan Zuckerman?

Nathan Zuckerman is een fictief personage en deels alter-ego van de Amerikaanse schrijver Philip Roth. Het personage Zuckerman duikt op in negen van zijn boeken.

Deze voorstelling maakt deel uit van Love at First Sight. Een festival met werk van (nieuwe) makers op diverse plekken in hartje Antwerpen.