Monty & Laika | Salon Afuk #5 | Turks/Arabisch literatuur salon | Monty

Monty & Laika | Salon Afuk #5 | Turks/Arabisch literatuur salon

maandag 23 oktober 2017, 20:30

Arabisch / Turks literatuursalon

Vier in de Arabische of Turkse taal geboren Belgen stellen hun lievelingsboek voor. Vier acteurs lezen.

Een bloemlezing van schrijvers uit de Arabische of Turkse gemeenschap. Want: wie zijn ze? De Hugo Claus, Paul van Ostaijen, Willem Elsschot, Harry Mulisch, Kristin Hemmerechts, Louis Paul Boon, Jeroen Brouwers, Connie Palmen… van de Turkse en Arabische wereld? Wie zijn de inspirerende schrijvers van de gemeenschappen waarmee we het dichtst samenwonen in onze stad? Welke werken zijn cruciaal voor de canon van een literair schatrijke wereld? Waarom maken zij geen deel uit van het collectieve geheugen in een hybride samenleving?

Salon Afuk oktober zijn:

  • Öznur Karaca (auteur)
  • Aya Sabi (auteur)
  • Imade Annouri (Vlaams Parlementslid)
  • Mohamed Barrie (columnist)

Universum van literaire parels

Vorig seizoen startten we met de eerste vier edities van Salon Afuk. Het waren gezellige en leerrijke avonden en dat smaakt naar meer. Dit najaar organiseren we, opnieuw i.s.m. Laika, drie maandagavonden: 23 oktober, 20 november en 18 december.

Praktisch

De toegang is gratis, maar bevestig uw komst via deze ticketlink.

Over de sprekers

Öznur Karaca is een Vlaamse auteur met Turkse roots. Ze studeerde Germaanse talen en werkt als taalexpert. Ze is tevens comedian en speelde en schreef de onewomanshow  Bleek (2008). In 2017 debuteert ze met de roman Marsepeinen Vingers bij uitgeverij Polis.

Aya Sabi studeert biomedische wetenschappen. Ze blogde voor MO*, NTGent en deredactie.be. In september debuteerde ze met "Verkruimeld land" bij Atlas Contact.  Ze voelt zich eerder schrijfster dan activiste.  Maar dan wel een auteur die aan de slag gaat met wat de wereld met haar doet.

Imade Annouri zetelt voor Groen in het parlement. Zijn thema’s zijn: werk, sociale economie, sport en jeugd. Op zijn twitterprofiel schrijft hij: “Antwerps hart, Vlaamse bakermat, Marokkaanse wortels.”

Mohamed Barrie studeert sociaal werk. Hij laat zich opmerken met doordachte stukken bij Stampmedia, De Wereld Morgen of Knack. Twaalf jaar geleden begon zijn liefdesrelatie met België. Afkomstig uit Siërra Leone, is hij een buitenbeentje bij Salon Afuk."