Saman Amini / Black Sheep Can Fly / Theater Utrecht | Onvoorspelbaar Verleden | Belgische première | Monty

Saman Amini / Black Sheep Can Fly / Theater Utrecht

Onvoorspelbaar Verleden

zaterdag 21 november 2020, 20:30

21-11-2020 20:30 ticket

Van jongs af aan leren we dat we vóóruit moeten. We groeien op in een prestatiegerichte samenleving. Maar wie leert ons hoe we moeten liefhebben en liefde kunnen ontvangen? En hoe om te gaan met gevoelens van machteloosheid, wrok of woede? Ook Saman Amini liep hier tegenaan. Hij besloot in therapie te gaan om te zoeken naar de oorzaken van zijn gevoelens in plaats van de symptomen te bestrijden. Toen hij erover durfde te vertellen in zijn omgeving, bleek er vooral veel herkenning te zijn.

Zo veel van onze beweegredenen in het heden zijn gebaseerd op littekens uit het verleden. Het durven inzien en veranderen van disfunctionele gedragspatronen bij onszelf ondersteunt de verbinding met de ander. En de verbinding met de ander is de essentie van ons bestaan.

Saman Amini

Zoals altijd weet Amini humor af te wisselen met scherpe inzichten. Zijn kracht ligt in de gezongen vertelling. Hij verleidt je met bitterzoete blues of slaat je om de oren met scherpe raps, melancholisch en betoverend. Na zijn felgesmaakte A Seat At The Table brengt Amini nu een tragikomische muzikale voorstelling over het verwerken van pijn en het belang van verbinding met de samenleving, je dierbaren en jezelf.

Over Saman Amini  

Saman Amini (1989) werd geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran. In 2014 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. In de korte tijd sinds zijn afstuderen bouwde hij zowel in het theater als met zijn muziek aan een indrukwekkend oeuvre. Samen met zijn compagnon en filmregisseur Nima Mohaghegh maakte hij met Black Sheep Can Fly meerdere maatschappelijk relevante producties zoals: Samenloop van Omstandigheden (2016), A Seat At The Table (2017) en In het Hol van de Leeuw (2018).  

De pers over A Seat At The Table

“De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren.” – NRC ★★★★★

“Saman Amini geeft pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.” – De Volkskrant ★★★★