Schrijversgevang op sc | Monty

Schrijversgevang #2

zondag 20 september 2009, 20:30

Nico Boon, Barbara Claes, Jibbe Willems 14 >> 20 september
20 september | 20u30 | tekstmontage

Drie schrijvers in één ruimte: de studio op het dak van Monty. Elk hebben ze er een hoek met een bed en een bureau. En vijf dagen de tijd. Want op vrijdagavond kloppen drie gezelschappen op de deur: Wunderbaum, De Warme Winkel en Tocht.

Monty stelde drie theaterauteurs een bijzondere uitdaging voor: een week lang binnen de muren van het theater verblijven, en er op die beperkte tijd een nieuwe tekst schrijven. Een prikkelende impuls geven aan de Nederlandstalige theaterliteratuur, dat is het opzet van dit buitenissige project. Na Laura van Dolron, Jeroen Perceval en Joost II Sickenga vorig jaar, gaan voor deze tweede editie Jibbe Willems, Barbara Claes en Nico Boon vrijwillig de cel in.

Bij hun intrede op maandag krijgen de schrijvers een aantal thema’s, sleutelwoorden, misschien zelfs een constellatie van personages aangereikt. Met deze basiselementen op zak trekken ze naar het Japans Paviljoen, de studio op het dak van Monty. Die plek wordt hun werk- en leefruimte voor de rest van de week. Pas op vrijdagavond komen de drie auteurs opnieuw naar buiten, en overhandigen ze het resultaat van één week schrijven aan drie theatercollectieven. Vanaf dat moment zijn de teksten volledig in de handen van de acteurs van Tocht, De Warme Winkel en Wunderbaum. Die tonen hun tekstmontage op zondagavond aan het publiek.

Schrijversgevang is een initiatief van Monty.
Met de steun van Het Schrijverspodium.