tg STAN & Kloppend Hert | Move (on) | dernière | Monty

STAN & Kloppend Hert

Move (on)

vrijdag 8 mei 2020, 20:30
zaterdag 9 mei 2020, 20:30

08-05-2020 20:30 ticket
09-05-2020 20:30 ticket

Waar zullen we het over hebben? Dat is de vraag. Of er een antwoord is op deze vraag, ziet u in Move (on). Of misschien is de vraag zelf wel het antwoord…

Het vertrekpunt van Move (on) is de ontmoeting van een groep spelers en performers die vanuit hun verschillende artistieke praktijk gezamenlijk antwoorden zoeken op vragen die voor hen noodzakelijk zijn. Rond de werktafel, waarop zich wekenlang gedichten, romans en theaterstukken hebben opgestapeld, hebben de spelers een gemeenschappelijk verhaal opgebouwd met behulp van woorden, maar ook van hun lichaam.

De basisstructuur van het stuk bestaat uit dialogen, vooral ontleend aan het werk van de Britse toneelauteur Dennis Kelly. Ook brieven uit de roman I ran to the Nile van de Egyptische schrijver Alaa El Aswani, gedichten van de Palestijn Mahmoud Darwish en teksten van de Syrische toneelschrijver Saadallah Wannous dienen als bron.

Zo ontstaan plotse uitbarstingen van geweld tegenover de ander die men niet kent. En opwellingen van wilde hoop om de wereld radicaal te veranderen.  Maar ook uitingen van de gezamenlijke onmacht om dat doel te bereiken. Één ding staat vast: bezield door de wens zich te verzetten, zullen stemmen zich verheffen.