THEATERTROEP ISM DE SPELERSFEDERATIE I De keizer zonder kleren | Monty

THEATERTROEP ISM DE SPELERSFEDERATIE

Keizer zonder kleren

donderdag 30 maart 2023, 20:30

30-03-2023 20:30 ticket

“Maar keizer, u bent NAAKT!”

Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer en in de geest van Molière die in 2023 350 jaar dood is. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie, leugens om bestwil en een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten.

We bevinden ons in een tijd van omwentelingen, van scherpe tegenstellingen en een verzet van een oude orde tegen nieuwe inzichten en een nieuwe generatie. De Spelersfederatie ism De Theatertroep toont in Keizer zonder kleren de werking van de stok in het wiel, de kleine gebeurtenis die er uiteindelijk toe leidt dat de heersende macht, die vastgeroest zit in zijn eigen idee over hoe het hoort te zijn, van zijn troon valt door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf.

Over de makers

De Spelersfederatie is een nieuw ensemble voor de grote zaal van autonome toneelspelers, -schrijvers en -makers zonder vaste regisseur. Ze draaien de machtsstructuren om en ontkrachten de mythe van het ‘geniale individu’, maar vieren in plaats ‘het genie van de samenwerking’. Ze willen grenzeloos toneel maken, voor alle lagen van de samenleving, wars van iedere scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualisme, tussen folly en serieux. Voor deze voorstelling vinden ze hun ‘partners in crime’ bij De Theatertroep: een collectief van zes toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft. De Theatertroep is een vaak terugkerende en graag geziene gast bij Monty.

Credits
Van en met: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Bartel Jespers, Nicoline Raatgever, Jonata Taal.
Eindregie: Amira Duynhouwer
Tekst: Jamal Ouariachi i.s.m. de Spelersfederatie
Dramaturgie: Céline Buren
Educatie: Merijn van Beusekom
Techniek: Iris Rodenburg en Asun Gaaikema
Foto: Barbara Raatgever
Vormgeving: Luc Brinkhoff / Firma Traktor
Publiciteit: Laura van Wingerden / Via Rudolphi
Samenwerkingspartner: Internationaal Theater Amsterdam

Afbeeldingen website
Foto's: Barbara Raatgever