TIM BOGAERTS & LIEN THYS I Riten | Monty

LIEN THYS & TIM BOGAERTS

RITEN

donderdag 2 maart 2023, 20:30
vrijdag 3 maart 2023, 20:30
zaterdag 4 maart 2023, 20:30

Een jong acteurscollectief wordt in staat van beschuldiging gesteld. Hun voorstelling wordt als ongepast beschouwd, met hun lange ledematen zetten ze het op een lopen. Tijdens deze vlucht worden ze verschillende krachten in zichzelf gewaar: de drang naar roldoorbreking, de kick van verzet, maar ook de angst om werkelijk te provoceren. Wie ze zijn en waar ze in geloven wordt steeds onduidelijker, een horror spiegelpaleis waarin meerdere stemmen in het rond kaatsen.   

Met RITEN duiken Lien en Tim opnieuw in het oeuvre van cineast Ingmar Bergman. Na hun eerste adaptatie, geselecteerd voor #nieuwjong op het TheaterFestival 2021, zetten ze ook dit keer het scenario van de filmmaker stevig naar eigen hand. Spelend gaan ze op zoek naar een herinterpretatie die refereert aan de praktijken in het theater en de wereld ver daarbuiten. Gewapend met humor, durf en speelse erotiek maakt dit duo Bergman relatable.

Over Tim Bogaerts & Lien Thys

Tim Bogaerts en Lien Thys leerden elkaar kennen tijdens Montignards#3, het
ontwikkelingstraject voor nieuwe theatermakers bij Monty. Daar kwamen ze voor het eerst in aanraking met het werk van Ingmar Bergman. Na de repetitie naar de gelijknamige film van Bergman ging in 2020 in Monty in première en werd geselecteerd voor #nieuwjong op Het Theaterfestival 2021. RITEN is hun tweede voorstelling samen.

Credits
van & met Lien Thys & Tim Bogaerts 
artistiek advies Willem de Wolf 
spelcoaching Willem de Wolf & Marie Pien
dramaturgie Evelien Cammaert 
geluidsontwerp Jasper Segers
lichtontwerp & scenografie Lies Van Loock 
kostuum Rachid Laachir 
ontwerp rekwisieten Isabel Alonso Pola  
productieleiding Lori Tuerlinckx
techniek Milan De Wael
coproductie Monty 
met de steun van de Vlaamse gemeenschap & stad Antwerpen 
met dank aan Koortzz, NTGent & de Roovers

Afbeeldingen website

Foto's: Fred Debrock 
Portretfoto: Thor Salden