Wunderbaum - Onze Paus | Monty

Wunderbaum - Onze Paus

dinsdag 15 november 2011, 20:30
woensdag 16 november 2011, 20:30
donderdag 17 november 2011, 20:30
dinsdag 6 december 2011, 20:30
woensdag 7 december 2011, 19:00

Onze paus is in februari 2007 geschreven door Arnon Grunberg in opdracht van het Poolse Wspó┼éczesny Teatr. Het stuk werd echter geweigerd door de opdrachtgeefster en is nooit opgevoerd. Wunderbaum brengt de wereldpremière van deze tekst.

Onze paus gaat over Guillaume van Rompuy, een Vlaamse universitair docent Nederlands. Hij vindt in Vlaanderen geen werk en gaat, op aanraden van zijn moeder, naar Polen (“Het leven schijnt daar nog heel goedkoop te zijn”) om aan de universiteit van Wroclaw te werken. Zijn vriendin vergezelt hem.

Het wordt een totale catastrofe. Van Rompuy en zijn vriendin komen terecht in een maatschappij die de vruchten van het kapitalisme wil plukken, maar tevens blijk geeft van heimwee naar het communisme, een diepgeworteld nationalisme, bureaucratie en machtswellust. Ze verdwalen in een kafkaëske nachtmerrie, waarin ze hun lot ondergaan en een pijnlijke weg afleggen naar iets onbestemds.

 

Van en met Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen/Jochum ten Haaf, Maartje Remmers, Oscar Van Rompay, Ludwig Bindervoet, Jan Kees in 't Veld/Eddy Geerlings, Batuhan Eryigit/Jan Groenland/ Ties Maas/Luka Skobo

Tekst Arnon Grunberg
Vormgeving Maarten van Otterdijk
Productie Wunderbaum
Coproducenten Rotterdamse Schouwburg, NTGent