Wunderbaum | The New Forest - Stop Acting Now - extended edition | Monty

Wunderbaum | The New Forest - Stop Acting Now - extended edition

zaterdag 26 november 2016, 20:30

Ter afsluiting van hun maatschappelijk geëngageerde project The New Forest maakte de Rotterdamse Acteursgroep Wunderbaum samen met regisseuse Mijke de Jong het docudrama Stop Acting Now. In deze film stoppen de hoofdrolspelers met acteren en gaan ze over tot écht handelen. We volgen de verwoede pogingen van de acteurs om de wereld radicaal te veranderen.

Maartje Remmers begint een groepering genaamd ‘De Basisoptimisten’ en trekt de achterstandswijken in. Marleen Scholten opent, naar Japans voorbeeld, een Tranenbar en strijdt tegen onze stressvolle positiviteitscultuur. Matijs Jansen ontwikkelt een stadstuinier-app en gaat op zoek naar grote investeerders, terwijl Walter Bart meer heil ziet in radicale acties die het bankwezen en multinationals moeten ondermijnen. Wine Dierickx krijgt een kind en vindt dat haar beste investering in de toekomst. De verschillen in aanpak en visie zetten de groep steeds verder onder druk. Centraal staat de vraag hoe ver ons persoonlijke engagement voor de gemeenschappelijke zaak eigenlijk reikt.

Extended edition (film + toneel)
Na afloop volgt een theatrale Q&A, waarin de oudgediende acteurs openhartig terugblikken op deze woelige gebeurtenissen. Wat hebben hun engagement en idealisme nou opgeleverd? Zijn ze ooit weer gaan toneelspelen? En zijn ze überhaupt nog samen?

De makers spelen een uitdagend spel met feit en fictie, dat soms irriteert, maar vooral op humorvolle wijze verleidt tot nadenken.- De Volkskrant

In een jazzy montage van geestige scènes zien we de acteurs steeds meer opgaan in hun weldoen. - NRC

van en met Wunderbaum live en op beeld | regie film Mijke de Jong | camera film Emo Weemhoff productie film Wunderbaum en Topkapi | in samenwerking met Rotterdam viert de Stad! en Imagine 2020